Loodgieterswerk voor warm wonen en energie besparen

Loodgieterswerk voor warm wonen en energie besparen

Bij de term warm wonen kun je denken aan het creƫren van een warme sfeer in huis waardoor je een warm gevoel kunt krijgen. Echter kunnen we de term ook heel letterlijk nemen en denken aan de verwarming die ervoor zorgt dat we warm kunnen wonen. In Nederland waar we een lange winter hebben en ook in de herfst en lente niet vaak van een warme temperatuur kunnen genieten is een verwarming die binnenshuis voor een aangename temperatuur kan zorgen enorm belangrijk. Dit gebruik van de verwarming in huis kost energie en daarmee ook geld. Het is echter mogelijk om warm wonen en energie besparen te combineren en de loodgieter kan met loodgieterswerk hierbij helpen. Het loodgietersbedrijf in Rotterdam geeft ons twee voorbeelden waardoor dit mogelijk is.

Energie besparen met de cv ketel

De meeste huishoudens in Nederland zullen al wel van een HR ketel gebruik maken. Dit type ketel zorgt voor een veel hoger rendement dan een normale ketel. Als jouw woning nog geen gebruik maakt van een HR ketel dan is dit een goede manier om grote hoeveelheden energie en dus ook geld te besparen. Een taak die onder loodgieterswerk valt is dan ook het installeren van nieuwe verwarmingsketels. Maar zoals we al zeiden zullen de meeste huishoudens in Nederland al van dergelijke cv ketels voorzien zijn. Waar je dan nog altijd een energie besparing mee kunt realiseren is het onderhoud van de ketel. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de ketel optimaal je huis blijft verwarmen. Zo zorg je dus voor warm wonen met zo min mogelijk energie.

Slimme thermostaat

Het ultieme warm wonen is als je in de ochtend uit bed komt en de woonkamer al tot een aangename temperatuur is opgewarmd. Dit kan met behulp van een slimme thermostaat. Met deze thermostaat is het namelijk mogelijk om in te voeren op welke tijden je opstaat en de verwarming aan moet gaan. Je kunt deze ook weer automatisch uit laten zetten op het moment dat je naar je werk vertrekt. Door het gebruik van een slimme thermostaat wordt je woning efficiƫnter en geleidelijk opgewarmd. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt tijdens het opwarmen van de woning. De nieuwste slimme thermostaten zijn zelfs via een app op je mobiele telefoon te bedienen. Als je dus wat later terugkomt van je werk omdat je overuren moet maken of vaststaat in de file dan kan je het programma van de thermostaat aanpassen.